Medicatie dubbelcheck

Medicatie dubbelcheck? | samenSZorg
Medicatie dubbelcheck? | samenSZorg

Medicatie dubbelcheck

Zeker bij risicovolle medicatie is een medicatie dubbelcheck noodzakelijk. In de thuiszorg is dat echter lastiger te organiseren omdat er geen collega is die kan meekijken. Een digitale medicatie dubbelcheck op afstand kan hierin uitkomst bieden.

Het belang van de het dubbel controleren

Veiligheid is belangrijk, dit heeft ook betrekking op het toedienen van medicatie. Een verkeerde dosis kan grote gevolgen hebben. Daarom is in de zorg een medicatie dubbelcheck gebruikelijk. Een collega die meekijkt of de dosering klopt met wat voorgeschreven is. In de thuiszorg is een meekijkende collega meestal niet voorhanden en zijn andere oplossingen nodig. Daarom maakt samenSZorg in samenwerking met Boomerweb de Medicatie Controle App ook beschikbaar voor zzp’ers.

Wilt u meer informatie over deze app? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar netwerk@samenSZorg.nl. Wij houden u op de hoogte van actuele stand van zaken met betrekking tot deze app.

Onze andere diensten

Naast de ontwikkeling van een medicatie dubbelcheck app houdt samenSZorg zich bezig met de coaching van zelfstandige zorgondernemer naar hun doorbraak tot succes. En natuurlijk ben ik ook zelf werkzaam in de zorg. Als zelfstandig verpleegkundige werk ik in de thuiszorg met palliatieve-terminale patiënten en werk ik als nachtverpleegkundige in een hospice. Juist doordat ik veel met kwetsbare patiënten werk, weet ik uit ervaring hoe belangrijk het dubbelchecken van medicatie is.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact met me opnemen. Via het contactformulier of telefonisch op nummer 06- 347 53 364

Zo kunt u samenSZorg bereiken:

Email: info@samenSZorg.nl

Mobiel: 06- 347 53 364
Bezoekadres:
Vredenburg 123
3328DJ Dordrecht